WIJKENLOPEN.NL

7 mei starten de 25e wijkenlopen van Hoorn

HOORN – Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de vijfentwintigste keer de Hoornse Wijkenlopen. Liefhebbers kunnen tot en met 25 juni elke woensdagavond in een andere wijk hardlopen. Voor kinderen zijn er de Kidslopen. De eerste loop start op woensdag 7 mei om 19.30 uur bij Sporthal De Kers.

Hardlopen door 8 wijken

Wekelijks wordt er zo veel mogelijk variatie in het parcours aangebracht. Het parcours gaat door acht wijken. Deelnemers lopen hierdoor de ene keer door een park en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De route is 2,5 kilometer en kan één, twee, drie of vier keer worden gelopen. De route is dus maximaal tien kilometer.

Inschrijving

U kunt zich voor iedere loop op de avond zelf nog inschrijven vanaf 18.30 uur. Een losse inschrijving kost € 4,50 euro inclusief een medaille. Zonder medaille kost het u € 4. Voor de sportievelingen die alle wijkenlopen willen meedoen, is er een stempelkaart te koop voor € 25. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt de deelnemer een T-shirt.

Kidslopen

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen meedoen met de Kidslopen. De route van een parcours is dan 500 meter en kan ook één, twee, drie of vier keer worden gelopen. De route is dus maximaal 2 kilometer. Inschrijven kan iedere woensdagavond vanaf 18.30 uur. Kosten: meedoen kost € 1,50 inclusief medaille. Zonder medaille kost het € 1.
De Kidslopen beginnen elke week om 19.00 uur. De Wijkenlopen starten om 19.30 uur.

Advertenties