WIJKENLOPEN.NL

Blog Froukje: Spannende editie

Blog Froukje: Spannende editie

Woensdag 28 mei hadden we een extra spannende editie van de Wijkenlopen: een nieuwe startlocatie en een nieuwe route! De startlocatie, atletiekvereniging Hollandia, is uiteraard bij iedere hardloper in de streek wel bekend, maar de grote verrassing lag in de route: waar zou deze heengaan en hoe zouden we gaan lopen?

Om half acht precies klonk zoals gewoonlijk het startschot en daar gingen we. Qua weersomstandigheden liep het een stuk makkelijker dan vorige week: een iets lagere temperatuur en een paar druppels regen, heerlijk. Bij de atletiekbaan sloegen we rechtsaf door de poort en liepen langs het nieuwe casino/hotel/restaurant richting de ijsbaan. Daar omheen en via een nieuwbouwwijk liepen we vervolgens weer richting atletiekbaan, alwaar we iedere ronde ook een ronde op het tartan mee konden pikken.

Een leuk, afwisselend parcours dus, wat nog afwisselender werd gemaakt door rijplaten op een stukje fietspad en de vele plassen die zich daar verzameld hadden.

Dit keer wat minder mensen langs de route dan vorige week, wat te verklaren is door het weer uiteraard. Gelukkig was het rondom te atletiekbaan gezellig druk, waardoor je toch met goede moed weer de volgende ronde in ging.

Een ander leuk aspect van dit rondje is dat je op de lange stukken goed kunt zien wie er allemaal voor je lopen en waar diegenen heen gaan. Zo zag ik mijn vader, duidelijk herkenbaar aan een rood shirt, iedere ronde een stukje van me uitlopen, wat uiteindelijk voor mij resulteerde in ongeveer 500 meter achterstand. Toch motiveerde dat wel om zo rond de 4.50 per kilometer te blijven lopen: ik wilde tenslotte niet een kwartier later dan mijn vader binnen komen.

Voorbereidingen

We hebben ons gister ook weer ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop in november (en de Berenloop uiteraard) en mijn doel is dan toch om weer een beetje het tempo van mijn vader te kunnen volgen zodat we weer eens gezellig samen kunnen finishen. Om deze afstanden te kunnen lopen ben ik afgelopen weekend maar eens begonnen met het uitbreiden van de afstand. Dit moet echter wel gestaag gaan vanwege mijn blessure, maar met kleine stapjes per keer kom ik er uiteindelijk ook wel.

Zo had ik afgelopen zondag 12 km gelopen: een leuk rondje vanuit huis naar de provinciale weg, langs de golfbaan in Westwoud en via de lintbebouwing in Westwoud weer terug naar Hoogkarspel. Ging goed allemaal, alleen was het erg warm en had ik beter iets te drinken mee kunnen nemen. De laatste twee kilometer kreeg ik namelijk kippenvel. Wat best vreemd is als het 19 graden en zonnig is.

Dus mijn tip voor iedereen: genoeg drinken onderweg is belangrijk! Het krijgen van kippenvel tijdens het lopen kan namelijk duiden op warmtestuwing.

Ik had het vooraf kunnen weten, maar ik dacht ‘ach een uurtje hardlopen moet ik redden zonder te drinken’. Niet dus.

Dit weekend ga ik weer een rustig duurloopje doen van zo’n 12/13 kilometer. Zo bouwen we langzaam op naar de halve marathon op Terschelling die ik november hoop te doen. Na het weekend kijken we zoals gewoonlijk weer uit naar de woensdagavond: de ronde in de Grote Waal bij de kanovereniging, waarbij iedereen dan natuurlijk automatisch denkt aan de dijk de je 4x op moet rennen…

Tot volgende week, ik heb er zin in!

Advertenties