WIJKENLOPEN.NL

Blog Maureen: Run baby run. Rain baby rain!!!

Blog Maureen: Run baby run. Rain baby rain!!!

Voor de start voel ik het nog niet, maar ik vermoed wel dat de 10 kilometer van Marathon Hoorn nog aardig in mijn benen zit. Wat was het warm afgelopen zondag. Ik ben niet zo’n mooiweerloper. Geef mij maar een beetje regen. Of wel zon, maar dan gecombineerd met een temperatuur zo rond het vriespunt. Dat zijn voor mij de ideale omstandigheden. Bij de start bibberend, nog gehuld in een vuilniszak, de minuten voorbij zien kruipen tot je ein-de-lijk mag starten en jezelf warm kan lopen. Winterwijkenlopen, misschien een leuk idee?

Ok weer terug. Het is nu mei, laat ik alsjeblieft niet gaan klagen over het weer en gewoon lekker gaan lopen. Dat is ook precies mijn doel van vandaag. Niet druk maken om tijden, ingewikkelde rekensommen in mijn hoofd maken en gefrustreerd raken door het steeds meer inleveren van hele kostbare seconden.

En we mogen in het Julianapark vandaag. Leuk!! Het IJsselmeer, sowieso dus pluspunten, afgewisseld met park, maakt het voor mij wel het favoriete rondje.

De vervelende klim de dijk op was ik even vergeten en daar hebben mijn benen het wel zwaar te verduren. Korte pas omhoog, op de dijk snel herstellen en gelukkig daarna berg(dijk)afwaarts het park in.

Zo af en toe breekt mijn oh zo geliefde regen even door, maar echt doorzetten wil het niet. Ondanks dat het niet zo warm is als zondag mag er van mij wel een goede bui doorbreken. Zowel na de tweede als de derde ronde denk ik aan stoppen, maar ik plak er toch elke keer weer een ronde aan vast.

De laatste ronde stort ik behoorlijk in. Gelukkig is het dan de laatste ronde en kan ik alles afstrepen. Nog een keer langs het bankje met de jolige mensen. Nog een keer langs het waterpunt, waar ik drie keer gretig gebruik van heb gemaakt. Nog een keer die vervelende klim omhoog en tot slot niet meer rechtdoor de volgende ronde in, maar eindelijk linksaf richting finish.

Wat is dat toch altijd een lekker gevoel, met de finish in zicht nog even alles eruit halen wat er in zit en dan is het weer klaar.

52.13 klok ik en ik ben kapot. Tijd was geen doel, dus daar hoef ik niet van te balen. Maar gewoon lekker lopen is niet echt gelukt. Toch ga ik zeer voldaan naar huis. Het was weer een gezellige loop en ik heb in ieder geval vier rondes mee gepakt.

Tot woensdag. Een nieuwe route, ik ben benieuwd!

Maureen

 

Advertenties