WIJKENLOPEN.NL

Blog Robbert: De Hoornse Wijkenlopen 3 en 4

Blog Robbert: De Hoornse Wijkenlopen 3 en 4

Inmiddels zijn de derde en de vierde Wijkenlopen ( VV Hollandia en AV Hollandia) achter de rug, wat gaat de tijd toch snel! Maar ook; wat zijn de omstandigheden toch telkens volledig anders waar onder hardgelopen kan worden. Het blijft een uitdaging

Was het tijdens de Marathon Hoorn op 18 mei vrij plotseling dik boven de 20 graden Celcius, bij een stevig briesje vanuit het oosten. De woensdag er na in de buurt van het Julianapark was de warmte nog niet helemaal uit de lucht.

De vermoeidheid van het inspanningen uit het weekend ervoor echter ook niet.

Resultaat een tijd van 46.15 op de 10 km

En afgelopen woensdag op het prachtige nieuwe rondje Blauwe Berg was het weer opnieuw bepalend voor het verloop van de 4 rondjes; aanvankelijk leek een tijd er rond de 45 minuten ‘makkelijk’ in te zitten. Niets bleek minder waar! De regen viel met bakken loodrecht uit de hemel en dat maakte dat na 5 km (in 23.30) de kou behoorlijk op de spieren viel. Een tandje terugschakelen dus voor de laatste 5. En dat bracht de eindtijd deze keer op 51.15.

Komende zondag zal tijdens de 1/8-ste triathlon in Almere blijken of het zwemmen (750 meter in open water van het IJmeer) en het fietsen (20 km op de Oostvaardersdijk) opnieuw voor een groot deel bepaald zullen worden door de omstandigheden. Aan het opgebouwde loopvermogen van de afgelopen weken zal het niet liggen….

Loop ze!

Groet Robbert

Advertenties