WIJKENLOPEN.NL

Wijkenloop Grote Waal: ‘maar een klein beetje regen’

Wijkenloop Grote Waal: ‘klein beetje regen’

De Hoornse wijkenlopen heeft dit jaar nog geen compleet droge avond gehad. Ook woensdagavond 4 juni zou hierin geen verandering in brengen. Al met de kidsloop kwam er veel regenwater uit de lucht vallen. Bij de start om 19.30 uur hoopten iedereen op een droge start, maar helaas.

Toch nog vele lopers waren bij de start van de wijkenloop in de Grote Waal aanwezig. Voor de start schuilen bij het onderdak van kanovereniging Flevo of bij de tijdregistratie onder het afdakje. “We gaan starten.” Speaker Bouke Pitstra vraagt iedereen naar de startlijn, gelukkig deels onder enkele grote bomen. “Hier is best goed te doen,” hoor je van enkele lopers. Wachten voor het startschot en dan gaan de toch in grote getalen gekomen hardlopers voor de eerste ronde van 2.5 km.

De route is dit keer ietsje anders. Vanwege wegwerkzaamheden lopen wij niet richting de bussluis achter het huizenblok, maar we volgen de weg voor het huizenblok langs. Bij de weidemolen gaan we via het fietspad weer richting de oude route langs het water. Daar wacht even verderop de trap. De trap die je benen gaat slopen.

Nadat de vele lopers over de finish zijn gegaan lijkt het zowaar op te klaren. Toch nog een mooi einde van deze loop, ook voor een handjevol toeschouwers met of zonder paraplu.

Veel foto’s van de Wijkenloop Grote Waal staan al online op de fotopagina van de Wijkenlopen. De tijden en uitslagen volgen donderdag rond 12.00 uur.

Advertenties