WIJKENLOPEN.NL

Blog Robbert: HøKEN, BREKKEN EN WEER ANGOAN

[avatar user=”Robbert” size=”thumbnail” align=”left” /]

HøKEN, BREKKEN EN WEER ANGOAN IS INMIDDELS HEEL NORMAAL

Ik was afgelopen zaterdag naar het laatste optreden in de geschiedenis van de popgroep ‘Normaal’, de grondleggers van de zogenaamde boerenrock, althans zo staat dat op Wikipedia. Ik vind het gewoon een fantastische Nederlandstalige no-nonsense band die terecht een ware cult-status heeft verworven. Dat hebben ze door hard werken en zichzelf te blijven dik verdiend. Pop in je moers taal leeft (voort), maar dit is toch echt de laatste veldtocht zoals de reeks optredens door hen wordt genoemd.

Het høken, brekken en weer angoan, bracht bij mij ook interessante gedachten-spinsels op gang ten aanzien van het hardlopen:

• Wat is nou eigenlijk een mooi en veel beter woord voor hardlopen (behalve ‘rennen’, wat ik persoonlijk belachelijk vind klinken) bijvoorbeeld?

Hebben onze taalvirtuozen in het zuiden (De Belgen) daar geen mooi alternatief voor?

• Als die boerenpummels uit de Achterhoek iets nieuws verzinnen en daarmee landelijke bekendheid genereren, dan moeten al die duizenden hardlopers in NL (en ver daarbuiten) toch ook een soort van eigen taal ontwikkelen?

• Coopertest, Shuttlerun, hardlooptalent, looptijden, PR, wereldrecord het zijn allemaal bekende termen, maar ze klinken zo kil en bijna zakelijk, kan het niet wat vrolijker?

Ik moet waarschijnlijk gewoon niet zo moeilijk doen, er zijn prachtige spreekwoorden die geweldig goed zijn en blijven zoals:

• Doorgaan tot het gaatje; ik blijf ook lopen tot ik er bij neer val…

• Door de bomen (tijdens het hardlopen) het bos niet meer zien; beetje jammer dat je dat soms vergeet, het genieten van de prachtige omgeving, vooral als er flink moet worden afgezien;

• Met een bord voor je kop lopen; dat laat ik graag aan anderen over!

• Je poot stijf houden; maar het liefst blijven we allemaal lenig en blessurevrij uiteraard

• Voet bij stuk houden, want rust roest dus we blijven lekker rennen, hahahahahahahahaha

Ik heb er alweer zin an!

Tot woensdag!
Groet Robbert

Advertenties