WIJKENLOPEN.NL

Blog Robbert: Waar moet het eigenlijk over gaan?

A.V. Hollandia – Waar moet het eigenlijk over gaan?

Het was lange tijd onduidelijk, waar gaat de blogger deze week over schrijven? De razende reporter van Onswestfriesland dacht dat dit stuk al klaar was voordat er afgelopen woensdag überhaupt gelopen was in/rond de ‘Blauwe Berg’; maar daar vergiste hij zich in….

Kijk, een blog kan overal over gaan; maar het kan ook nergens over gaan en toch lekker leesbaar zijn, begrijpt u wat ik bedoel? Bovenstaande beschrijft het wekelijks dilemma van de schrijvende blogger; ga je een verhaal schrijven dat over jezelf gaat, de zogenaamde ‘lifeblog’ – dat doet voorkomen dat je jezelf wel heel erg de moeite waard vindt om wekelijks (of zelfs dagelijks, dat zou ook kunnen) ergens iets over te publiceren…

Je zou misschien beter kunnen kiezen voor een ‘wijkblog’; we lopen immers iedere week in een ander wijk van Hoorn. Maar zitten de lezers daar op te wachten? Dan wordt het toch al snel een opsomming van de speciale plekjes in een stadsdeel waar de gemiddelde hardloper maximaal eenmaal per jaar een paar km hard door heen rent …..

Of ga je toch schrijven over het wekelijkse hardlopen; je eigen ‘specialiteit’, de hobby waar je ‘groot’ mee bent geworden, een echt ‘themablog’ dus. Is toch uiteindelijk de meest aantrekkelijke vorm, vind ik.

Maar natuurlijk (en gelukkig) is er ook altijd nog de verfrissende innovatieve kant van de zaak: een blog kan –  zoals al eerder gezegd – overal over gaan. En dat maakt het wel zo leuk. Voor u als lezer, voor mij als blogger, voor iedereen!

Verandering van spijs doet eten – Laten we maar weer eens lekker gaan hardlopen, al dat geleuter over een stukje tekst dat m.b.v. een paar simpele muisklikken op het wereldwijde web verschijnt. Ik ben d’r effe helemaal klaar mee, basta!

Tot woensdag!

Advertenties