WIJKENLOPEN.NL

Jaarlijks terugkerend op de hardloop-agenda; De Hoornse Wijkenlopen

Sinds april 2007 ben ik, Robbert van Meulem, lid van Loopgroep Hoorn. Doorgestroomd vanuit de triathlon-sport, was ik destijds op zoek naar de juiste prikkel om het hardlopen op een, voor mij persoonlijk, aanvaardbaar niveau te onderhouden. En dat kon – en kan nog steeds – bij de Loopgroep en door o.a. deelname aan de Hoornse Wijkenlopen

Volgens mij ben ik in 2011 begonnen met de wekelijkse woensdag-avond ‘wedstrijdjes’. Toen liep ik de 10 km in ongeveer 45 a 47 minuten. Beetje afhankelijk van de mate waarin ik uitgerust, dan wel voorbereid ben voor zo’n door-de-weekse inspanning. Ik werk namelijk op onregelmatige tijden, waardoor het regelmatig/voldoende trainen soms een probleem is ….

Maar geloof het of niet, de tijden die ik in 2011 liep, loop ik nu (ik ben inmiddels 48) nog steeds…

De eerste van de 8 wijken begin mei is steevast een soort van ‘nulmeting’; het triathlon-seizoen staat op het punt van beginnen, de verwarmde (openlucht-)zwembaden zijn net geopend en het is over het algemeen de tijd van het jaar waarop je ook weer zin krijgt om lekkere tochtjes op de racefiets te gaan maken. En ja, hoe verdeel je dan je beschikbare vrije tijd?

Ga je zwemmen voordat je aan je late dienst op je werk begint, of toch maar een duurloopje door het Egboetswater? Ga je op de racefiets naar je werk? Zo ja: is de opvang van de kinderen dan geregeld? (want dan kom je veel later thuis dan gebruikelijk…). Zo nee, enfin u begrijpt, het blijft een uitdaging om toe te werken naar toch een soort van ‘topvorm’!

Afgelopen woensdag was het dan zo ver, place to be: Kersenboogerd, sporthal De Kers. Aanvang 19.30 uur, samen met 200 andere gevorderden en beginners door elkaar. Iedereen is er met hetzelfde doel, gewoon lekker ongedwongen even aan de conditie werken. Volgende week ben ik weer van de partij!

Groet Robbert

Advertenties