WIJKENLOPEN.NL

Leer basisbeginselen van hardlopen met ‘Start to Wijkenlopen’

Wil je gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ‘Start to Wijkenlopen’ iets voor jou. In zes trainingen leer je voor een aantrekkelijk tarief de basisbeginselen van het hardlopen. Je voorkomt hiermee blessures en bouwt conditie op. Met de loopcursus kun je gratis meedoen aan de Wijkenlopen.

In Nederland doen maar liefst vier miljoen mensen aan hardlopen. De loopsport is hiermee de snelst groeiende tak van sport. De reden hiervoor is eenvoudig: je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert, het is betaalbaar en je kunt op veel plekken hardlopen. Helaas raken veel beginnende hardlopers geblesseerd door overbelasting. Om blessures te voorkomen is de loopcursus Start to Wijkenlopen opgezet.

Looptraining voor iedereen
Tijdens de cursus ‘Start to Wijkenlopen’ leer je de beginselen van het hardlopen. Iedereen kan aan deze cursus meedoen. Dik of dun, jong of oud, wel of geen loopervaring, man of vrouw. Er wordt rekening gehouden met alle individuele mogelijkheden. Zeker voor de beginnende loper is het belangrijk om te trainen onder deskundige leiding. Dit voorkomt niet alleen blessures maar zorgt ook voor een betere conditie. Het uiteindelijke loopdoel is het uitlopen van 2,5 kilometer tijdens de Wijkenlopen. De cursus bestaat uit zes looptrainingen en een stempelkaart voor deelname aan de acht Wijkenlopen.

Waar bestaat de cursus uit?
Wat: Een loopcursus bestaande uit zes trainingen, onder begeleiding van een professionele gediplomeerde trainer
Wie: Beginnende lopers
Wanneer: Zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 april en zaterdag 7 mei.
Tijdstip: 9.30 uur tot 11.00 uur
Waar: AV Hollandia (Blauwe Berg)
Kosten: € 50 (inclusief inschrijving stempelkaart Wijkenlopen en t-shirt)
Inschrijving: Via www.sportopbouwwerkhoorn.nl of telefonisch 0229 252200. Inschrijven kan tot en met 1 april 2016.

Gratis deelnemen aan Wijkenlopen
Deelnemers aan de ‘Start to Wijkenlopen’ kunnen aansluitend aan de loopcursus gratis deelnemen aan de Wijkenlopen. De stempelkaart van de Wijkenlopen (ter waarde van € 25) zit bij de prijs inbegrepen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen mee te doen aan de Wijkenlopen en niet de trainingen te volgen.

Meer informatie
Meer informatie over inschrijving voor de ‘Start to Wijkenlopen’ en de ‘Wijkenlopen’ vind je op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Tijdens kantooruren is het Sportopbouwwerk ook telefonisch bereikbaar via 0229 252200.

Advertenties