WIJKENLOPEN.NL

Blog Maarten: ‘Helemaal geen fan van hardlopen’


HOORN – Hallo Maarten hier, hier een klein verslagje over mijn ervaring met de Wijkenloop waar helaas gister de laatste van was.

Stagiair

Ik ben stagiaire bij het bedrijf Westfriesland Media onder toeziend oog van Alex Gitzels de eigenaar van dit bedrijf. En een van de taken die mij werd aangesteld was het aanwezig zijn op de Wijkenloop en hier dan een foto rapportage van maken.

Sceptisch

En ik moet u eerlijk bekennen eerst had ik er geen trek in. Ik ben zelf helemaal geen fan van hardlopen en dat maakte toch wel dat op het eerste gezicht dit een tergend en slopende periode zou worden,  om elke woensdag avond foto’s te moeten maken van iets waar ik helemaal geen interesse in had.

Integendeel

Maar het tegendeel bleek na de eerste Wijkenloop. Ik ondervond een bepaalde zweer en energie die ik toch enigszins intrigerend vond. Bezweten mensen die door de pijn heen bijten en niet voor een prijs of iets, nee gewoon lekker voor hun zelf om over je grenzen heen te gaan en je goed en gezond te voelen. Beloning, een betere tijd, je kinderen die je toejuichen of je gewoon on top of the world te voelen.

En na een enkele keren begonnen mensen me te herkennen aan me te wennen en kreeg ik interacties met ze vanaf achter de lens. Een lach of een energie uitspatting die vorm aannam in een aangespannen boven lichaam met de handen in de lucht en een juich. En dit niet perse voor mij maar zij deden dat ook weer voor hun zelf omdat ze wisten dat ze goed presteerde.

Fotograferen en interactie

En al was het niet echt prettig om een hesje aantrekken waar ons website op stond vermeld en hierdoor ik ook altijd het hesje vermeed omdat ik liever gewoon in me eigen kloffie me zelf wil presenteren. Was het voor de rest het fotograferen en de interactie met mensen zo leuk. Al moet ik een van de taken benoemen waar ik echt van genoot heb tijdens me stage was het dit. En met namen de keer in Grote Waal dat was een goede avond met mooie foto’s en energievolle mensen.

Dank u

Dus voor iedereen die heeft meegedaan dit jaar jullie zijn allemaal helden. En veel succes volgend jaar en voor de mensen die het willen proberen doe het, ik spreek niet uit ervaring maar vanuit een waarnemend oog en me conclusie is het voelt goed.

Advertenties