WIJKENLOPEN.NL

Wijkenlopen 2018 weer van start

HOORN – Op woensdag 9 mei is het feestelijke startschot van de eerste Wijkenloop van 2018 in Hoorn. Het is alweer de 29ste editie van de Hoornse Wijkenlopen.

De Wijkenlopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden. Elke keer in een andere wijk. De eerste loop start op woensdag 9 mei om 19.30 uur bij Sporthal De Kers. Wethouder Ben Tap geeft het officiële startschot van deze eerste Wijkenloop.

Parcours Wijkenlopen

Iedere woensdag wordt er in een andere wijk van Hoorn gelopen, waarbij de deelnemers soms door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. Iedere Wijkenloop heeft een lengte van 2,5 kilometer en kan één, twee, drie of vier keer worden gelopen.

Kidsloop

Ook dit jaar is er een kidsloop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De afstand van een ronde bedraagt ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur op de avond zelf. De kosten zijn € 2 euro per persoon inclusief medaille of € 1,25 exclusief medaille.

Inschrijving

De deelnemers die zich nog niet van tevoren hebben aangemeld kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf nog inschrijven vanaf 18.30 uur. Een losse inschrijving kost € 5 inclusief een medaille en € 4,50 voor wie geen herinnering wil. Een stempelkaart kost € 27. Hiermee mogen deelnemers aan alle acht lopen meedoen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt iedere deelnemer een t-shirt.

Data

Datum Wijk Startplaats Adres
9 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers Moerbalk 1
16 mei Risdam-Noord HSV Sport1889 Hondsdraf 47
23 mei Binnenstad V.V. Hollandia Julianapark, Nieuwe Wal 2
30 mei Risdam – Zuid A.V. Hollandia Blauwe Berg 2
6 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo Dwaalpark 2
13 juni Risdam-Zuid Sportcentrum Vredehof Vredehofstraat 5
20 juni Zwaag/Blokker S.V. Westfriezen Wilhelminastraat 11
27 juni Hoorn-Noord Hoornse Ren- en Toerclub Holenweg 14D

Advertenties