WIJKENLOPEN.NL

Blog Maureen: Vlak

Blog Maureen: Vlak

1 minuut voor half acht verschijn ik aan de start. Net op tijd, althans als het mij lukt om in 1 minuut mijn oordoppen uit de knoop te halen. Achteraf blijk ik ruim op tijd, want er wordt keurig gewacht tot alle lopers aan de start staan. Ook ik had mij verkeken op de afstand van auto naar start. Meteen van de gelegenheid gebruik makend loop ik alvast richting de start. Ik begeef mij op onbekend terrein. Ergens vaag in mijn herinnering weet ik dat ik deze ronde ooit een keer eerder heb gelopen, maar dat is lang geleden.

Bijna alleen maar park, met een beetje fantasie waan ik mij bijna in het Vondelpark

Ik moet dan ook terugkomen op mijn eerdere uitspraak, waarbij ik het Julianapark tot favoriete editie heb benoemd, want na de eerste ronde concludeer ik dat dit toch echt een nog beter rondje is. Bijna alleen maar park, met een beetje fantasie waan ik mij bijna in het Vondelpark, en bijna alleen maar schaduw. Heel wenselijk op deze mooie zonnige dag. Die zonnige dag was overigens ook heel wenselijk na de afgelopen twee regenachtige edities.

Kortom perfecte omstandigheden voor een lekkere loop en misschien ook wel een goede tijd. Mijn visje – zalm stond er vanavond op het menu, niet de meest ideale maaltijd voor een run – die bij het inlopen nog enigszins dwars leek te gaan liggen is inmiddels ook kopje onder gegaan.

Vandaag ben ik weer in gezelschap van mijn Nike+ dame

Ik loop lekker en ik loop vlak. Vandaag ben ik weer in gezelschap van mijn Nike+ dame en die houdt mij per kilometer op de hoogte hoe het gaat. Ik blijf keurig zo rond de 5 minuten per kilometer schommelen. Door de update per kilometer raak ik het besef van de vier rondjes ook een beetje kwijt en dat is eigenlijk best lekker, want zo begin ik voordat ik het weet al aan ronde 4.

Tijd 50:41 en hiermee ga ik voldaan naar huis. Lekker gelopen. Aardige tijd. En ook, en dat lukt mij niet vaak, vlak gelopen.

Misschien tot woensdag! Ik weet nog niet zeker of ik de tweede helft van Australië – Nederland laat schieten voor de wijkenlopen of dat ik één editie aan mij voorbij laat gaan. Waarschijnlijk beslis ik dat pas woensdag om kwart voor zeven.

Maureen

Advertenties