WIJKENLOPEN.NL

Blog Robbert: De Hoornse Wijkenlopen 2

Blog Robbert: De Hoornse Wijkenlopen 2

Sinds april 2007 ben ik, Robbert van Meulem, lid van Loopgroep Hoorn. Doorgestroomd vanuit de triathlon-sport, was ik destijds op zoek naar de juiste prikkel om het hardlopen op een, voor mij persoonlijk, aanvaardbaar niveau te onderhouden. En dat kon – en kan nog steeds – bij de Loopgroep en door o.a. deelname aan de Hoornse Wijkenlopen

Afgelopen woensdag-avond stond in het teken van: ‘heel’ blijven, ‘rustig aan doen’, met een lage hartslag ontspannen een paar kilometers maken zonder ‘in het rood’ te raken, niet in zone 4 of 5 terecht komen.

Dit voelt overigens aan als: ‘de kantjes ervan af lopen’, niets voor mij dat ‘met de rem erop je vorm onderhouden’. En bovendien word je ongemerkt toch in zekere mate opgezweept door de overige 588 deelnemers. En als er iets is wat een hardloper niet wil, is het ingehaald worden!

Ja, zo’n avond dus, dat je continu onderweg denkt: ik zou nu best wel lekker een rondje van 2,5 km in 11 minuten (of wellicht nog iets sneller) willen lopen, maar dat kan pas (nee, dat MOET) aankomende zondag.

Tijdens de tiende editie van de Marathon Hoorn, Alle Loopgroepers veel plezier trouwens tijdens de Marathon Hoorn!
P.S. Ik loop dus mee, maar ben niet te herkennen als ‘loopgroeper’ want ik loop de 10 km in het business-team van Art Senta Notarissen – http://www.asnotarissen.com

En dan zien we de woensdag daarna wel weer verder …..

Loop ze!

Advertenties