WIJKENLOPEN.NL

Blog Froukje: Eindelijk kan ik weer meedoen!

wijkenlopen_froukjeBlog Froukje: Eindelijk kan ik weer meedoen!

Al een aantal jaar doe ik aan hardlopen en ditzelfde aantal jaren kijk ik iedere keer weer uit naar de Wijkenlopen in Hoorn. In juli begint het aftellen naar de maand waarin we (mijn vader en zus zijn ook hardlopers, dus het is altijd ook een soort familie-uitje) ons in kunnen schrijven voor het evenement. Ieder jaar is het voor ons al een wedstrijd apart om te voorspellen wie dit jaar het laagste startnummer krijgt. Dit jaar heeft helaas mijn vader gewonnen en moet ik het doen met nummer 173, ook mooi. Mijn zus laat dit jaar voorbij gaan, die is hoogzwanger op dit moment. Maar goed, ik ben allang blij dat ik dit jaar weer mee kan doen. De afgelopen 2 edities moest ik helaas voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Ook leuk natuurlijk! Maar zelf lopen blijft toch het aller leukst.

In 2012 had ik een stressfractuur in mijn bekken, waardoor ik tijdens de Wijkenlopen (en vele andere wedstrijden) slechts aan de zijlijn kon staan om aan te moedigen. Ook leuk natuurlijk! Maar zelf lopen blijft toch het aller leukst. Na revalidatie, opbouwen en weer volop trainen volgde eind 2012 eenzelfde stressfractuur, maar dan aan de andere kant van het bekken. Dus weer gingen de Wijkenlopen voorbij zonder dat ik mee kon doen. Gelukkig herstelde ik ook weer van deze blessure en heb besloten nog rustiger op te bouwen dan vorige keer. Tot nu toe (klop het af) gaat het goed en loop ik weer 2x per week, maximaal 10 km per keer. Niet te vergelijken dus met de 4x per week die ik eerst trainde, maar ik ben allang blij dat ik überhaupt weer kan lopen! Je mist niet alleen de sportieve uitlaatklep, maar ook je loopmaatjes, Loopgroep Hoorn, de wedstrijdjes en de lange duurlopen op zondag.

Goed om te zien dat er weer honderden mensen aan de start staan, waaronder veel oude bekende gezichten

Vorige week dus de eerste loop in de Kersenboogerd. Altijd een leuke, het is weer de eerste en je weet dus dat er nog 7 leuke Wijkenlopen volgen. Goed om te zien dat er weer honderden mensen aan de start staan, waaronder veel oude bekende gezichten die je ook bij andere lokale loopjes weer terug ziet. Ongetwijfeld zullen er ook veel weer aan de start staan bij de Schutz Marathon Hoorn! Afgelopen woensdag mochten we allemaal in Risdam Noord starten, het was prachtig weer en er was weer een mooie opkomst. De start is altijd lastig daar, een smal, hobbelig paadje waar je goed moet kijken waar je je voeten neer zet. Na het park volgen altijd de ‘trappetjes’ en daarna de rechte stukken langs het winkelcentrum.

Een leuk afwisselend rondje dus, waarbij de kilometers voorbij vliegen (figuurlijk dan uiteraard). Wat het ook makkelijker maakt zijn de vele toeschouwers en leuke aanmoedigingen onderweg. Een grappige verrassing was ook dat we ingehaald werden door Alex met een camera op zijn hoofd, iets wat ik dan weer niet had verwacht deze ronde! Na het finishen in een tijd van 47.57 was ik net op tijd binnen voor de bui! Nu dus voorbereiden voor de loop zondag, ook dan loop ik weer de 10 km. Het belooft mooi weer te worden, dus dat wordt een leuke dag!

Tot volgende week bij Hollandia!

Froukje

Advertenties