WIJKENLOPEN.NL

26e Hoornse Wijkenlopen in teken van Kaap Hoorn 400


HOORN – Woensdag 6 mei 2015 starten de 26e Hoornse Wijkenlopen weer vanaf Sporthal De Kers in de Kersenboogerd in Hoorn. Traditie getrouw weer georganiseerd door Sportopbouwwerk Hoorn met acht lopen door de wijken van Hoorn. (Youtube video Kersenboogerd 2014) Nieuw dit jaar is de extra aandacht voor het Kaap Hoorn 400 feest.

Kaap Hoorn 400

De promotie van Kaap Hoorn 400 feesten is zichtbaar op alle loopshirt die de lopers krijgen die zich inschrijven voor alle lopen. Daarnaast zal er bij de start bij de Kersenboogerd en de verloting van de prijzen tijdens de laatste wijkenloop bij de HRTC wielerbaan extra activiteiten zijn. Welke wordt later bekend gemaakt.

Parcours

Het Sportopbouwwerk probeert wekelijks zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2½, 5, 7½ of 10 kilometer.

Kidsloop

Ook dit jaar is er een Kidsloop. De Kidsloop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De afstand van een ronde bedraagt ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur op de avond zelf. De kosten zijn 1,50 euro per persoon inclusief medaille of 1 euro exclusief medaille.

Stempelkaart of losse verkoop

Om aan de Wijkenlopen deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden voor inschrijving. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 4,50 euro inclusief een medaille en 4,- euro voor wie geen herinnering wilt ontvangen. Een stempelkaart kost 25 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt.

Waar en wanneer

Datum Wijk Startplaats Adres
6 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers Moerbalk 1
13 mei Risdam-Noord HSV Sport 1889 Hondsdraf 47
20 mei Binnenstad V.V. Hollandia Julianapark, Nieuwe Wal 2
27 mei Risdam A.V. Hollandia Blauwe Berg 2
3 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo Dwaalpark 2
10 juni Risdam-Zuid Sportcentrum Vredehof Vredehofstraat 5
17 juni Zwaag/Blokker S.V. Westfriezen Wilhelminastraat 11
24 juni Hoorn-Noord Hoornse Ren- en Toerclub Holenweg 14D
Advertenties