WIJKENLOPEN.NL

Data en locaties van de 28e Hoornse wijkenlopen

Het gemeentelijk Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de achtentwintigste keer de Hoornse Wijkenlopen. Deze lopen staan bekend om hun sportieve en recreatieve gehalte. Elk jaar mogen wij deelnemers, jong en oud, verwelkomen die de Wijkenlopen tot een groot succes maken. De wijkenlopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden. Wil je graag hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Doe dan mee met de looptraining ‘Start to Wijkenlopen’.

Parcours Wijkenlopen

Het Sportopbouwwerk probeert wekelijks zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer.

Kidsloop

Ook dit jaar is er een Kidsloop. De Kidsloop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De afstand van een ronde bedraagt ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur op de avond zelf. De kosten zijn 1,50 euro per persoon inclusief medaille of 1 euro exclusief medaille.

Stempelkaart

Om aan de Wijkenlopen deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden voor inschrijving. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 4,50 euro inclusief een medaille, en 4 euro voor wie geen herinnering wil ontvangen. Een stempelkaart kost 25 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt.

Datum

Wijk

Startplaats

Adres

10 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers Moerbalk 1
17 mei Risdam-Noord HSV Sport 1889 Hondsdraf 47
24 mei Binnenstad V.V. Hollandia Julianapark, Nieuwe Wal 2
31 mei Risdam A.V. Hollandia Blauwe Berg 2
7 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo Dwaalpark 2
14 juni Risdam-Zuid Sportcentrum Vredehof Vredehofstraat 5
21 juni Zwaag/Blokker S.V. Westfriezen Wilhelminastraat 11
28 juni Hoorn-Noord Hoornse Ren- en Toerclub Holenweg 14D

Het startschot van de wijkenlopen klinkt wekelijks om 19.30 uur. Bouke Pitstra is de speakerman en Running Time verzorgt de tijdwaarneming voor de 10-km lopers met een stempelkaart.

Advertenties