WIJKENLOPEN.NL

Leer de basis van hardlopen en start bij Wijkenlopen

HOORN – Wil je gaan hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ‘Start to Wijkenlopen’ iets voor jou. In zes trainingen leer je voor een aantrekkelijk tarief de basisbeginselen van het hardlopen. Je voorkomt hiermee blessures en bouwt je conditie op. Als je meedoet aan de loopcursus, krijg je ook een startbewijs voor de Wijkenlopen.

In Nederland doen maar liefst vier miljoen mensen aan hardlopen. De loopsport is volgens organisator Sportopbouw Hoorn de snelst groeiende tak van sport. “De reden hiervoor is eenvoudig: je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert, het is betaalbaar en je kunt op veel plekken hardlopen. Helaas raken veel beginnende hardlopers geblesseerd door overbelasting.” Om deze blessures te komen te voorkomen is de loopcursus Start to Wijkenlopen opgezet.

Looptraining voor iedereen

Tijdens de cursus ‘Start to Wijkenlopen’ leren deelnemers de beginselen van het hardlopen. Iedereen kan aan deze cursus meedoen. Dik of dun, jong of oud, wel of geen loopervaring, man of vrouw. Er wordt rekening gehouden met alle individuele mogelijkheden. Zeker voor de beginnende loper is het enorm belangrijk om te trainen onder deskundige leiding. Dit voorkomt niet alleen blessures maar zorgt ook voor een betere conditie. Het uiteindelijke loopdoel is het uitlopen van 2,5 kilometer tijdens de Hoornse Wijkenlopen. De cursus bestaat uit zes looptrainingen en een stempelkaart voor deelname aan acht Hoornse Wijkenlopen.

De cursus

Wat: Een loopcursus van zes trainingen, onder begeleiding van een professionele gediplomeerde trainer
Wie: Beginnende lopers
Wanneer: Zaterdag 1, 8, 15 en 22, 29 april en 6 mei 2017
Tijdstip: 9.30 uur tot 11.00 uur
Waar: AV Hollandia (Blauwe Berg)
Kosten: € 50 (inclusief inschrijving stempelkaart Wijkenlopen)
Inschrijving: Via www.sportopbouwwerkhoorn.nl of telefonisch 0229 252200. Inschrijven kan tot en met 31 maart 2017.

Gratis meedoen aan Wijkenlopen

Deelnemers aan de ‘Start to Wijkenlopen’ kunnen aansluitend aan de loopcursus gratis meedoen met de Wijkenlopen. De stempelkaart van de Wijkenlopen (ter waarde van € 25) zit bij de prijs inbegrepen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen mee te doen aan de Wijkenlopen en niet de trainingen te volgen.

Kalender wijkenlopen

Via onze partnerwebsite een overzicht van data en locaties voor de 28e wijkenlopen.

Advertenties