WIJKENLOPEN.NL

32e editie Wijkenlopen in Hoorn vandaag van start

HOORN – Ook dit jaar gaan de Wijkenlopen in Hoorn weer plaatsvinden. Acht woensdagen achter elkaar wordt er gelopen door de diverse wijken in Hoorn. Deelnemers kunnen zelf kiezen tussen het aantal ronden die zij gaan lopen. Elke ronde is circa 2,5 km en kan 1,2,3 of 4 keer gelopen worden. De eerste wijkenloop is woensdag 10 mei in de wijk Kersenboogerd.

Deelnemers die meerdere afstanden gaan lopen kunnen een stempelkaart kopen voor €30,-. Naast de stempelkaart krijgt je een startnummer en een hardloop t-shirt. Daarnaast wordt uw tijd via MYLAPS bijgehouden en hoef je niet telkens in de rij te staan bij de inschrijving.

De tijdwaarneming is net als de laatste lopen van Wijkenlopen 2022 digitaal. Er zit een chip verwerkt in het startnummer die elke ronde je tijd registreert. De gelopen tijd is online te vinden aan de hand van het startnummer. De uitslagen zijn de volgende dag online te bekijken via www.wijkenlopen.nl/uitslagen. Deze fanpagina wordt gemaakt door de redactie van OnsWestfriesland.nl. Daarop ook een overzicht van alle data, tijden en locaties van de acht wijkenlopen in Hoorn.

Meedoen

Inschrijven voor een stempelkaart kon tot en met dinsdag 18 april 2023 via www.hoornbeweegt.nl. Na-inschrijving is mogelijk. U kunt voorafgaand aan de eerste wijkenloop deze stempelkaart kopen voor alle wijkenlopen. Daar krijgt u dan ook een loopnummer en t-shirt bij. Losse deelname kan ook. Kosten voor 1 loop zijn € 4,50 zonder medaille en € 5 met medaille. U kunt zich ter plekke vanaf 18.30 uur inschrijven.

(tekst gaat verder onder deze afbeelding)

Kidsloop

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er de kidsloop van 500 meter. Ook kinderen mogen het parcours maximaal 4 keer lopen. De kidsloop vindt plaats op dezelfde dagen, voorafgaand aan de Wijkenlopen. Starttijd: 19.00 uur Kosten: € 2,50. Dit is voor alle 8 lopen inclusief 1 medaille. Uw kind mag hiervoor net zo vaak meedoen als hij of zij zelf wil.

Advertenties