WIJKENLOPEN.NL

Blog van Robbert: Hellup – My-Laps Chip is onmisbaar

[avatar user=”Robbert” size=”thumbnail” align=”left”/]

Blog van Robbert week 21 : Hellup – My-Laps Chip is onmisbaar in 2015

Elektronische tijdwaarneming is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. De organisatie legt een mat dwars over de finish-straat neer. Iedereen die hardloopt laat je een chip om de enkel dragen. En de computer doet de rest. Zou je zeggen….

Afgelopen zondag was ik deelnemer bij de achtste triathlon van Ter Aar. Een wedstrijd op de NTB-kalender (NTB is de triathlonbond van Nederland), die al voor de 27-ste keer werd georganiseerd. De organisatie was tot in de puntjes geregeld, ontvangst, inschrijving, parc fermee, juryleden, speaker, afzetten van het parcours, verkeersregelaars op lastige kruisingen, baantjes tellers, noem maar op

Er werd echter niet gebruik gemaakt van de My-Laps Chip of een variant daarvan. De (arme) vrijwilligers bij de streep/ finish stonden alle 280 deelnemers die binnen kwamen met de hand te klokken en te registreren. Er stond wel een laptopje op de tafel van de wedstrijdleiding, dat dan weer wel…

Ik ’s avonds vol verwachting gekeken op de website van de triathlon-vereniging van Ter Aar, op zoek naar de uitslagen; maar je raad het al, geen uitslagen van die dag.

Sindsdien zit ik mezelf te verbijten, wat was nou m’n eindtijd? Hoeveelste was ik in het klassement van de heren 45+, Had ik nou maar de moeite genomen om zelf met een horloge (inclusief stopwatch) om te starten (en te klokken), Had ik toch een Garmin Tactix moeten vragen voor m’n verjaardag?

Nu wordt het een kwestie van geduldig afwachten en hopen dat de uitslagen z.s.m. op de website verschijnen….

Tot woensdag en vergeet je sporthorloge niet!

Advertenties